Alpiene condities in Spanje

Siurana is en blijft een fijn klimgebied.

Voor iedereen is er wel iets; mooie routes die natregenen, wat sneeuw, ‘n beetje vorst en de eeuwig op en neer pendelende “mistwolken” ( ook wel “Siuraanse nubes” genaamd). De geduldigen onder ons weten dat daarachter de zon schijnt!

Dus wat je nodig hebt, is de juiste dosis motivatie, een flinke portie koppigheid, lekker warme kleren en vooral iemand die evengraag aan de rots wil hangen…oftewel: muy fanático tambien…

Af en toe even geduldig opwarmen met een chocolate caliente bij Josefina, y venga!

Zo hebben we toch wat routes kunnen doen; Ollie een paar octavos à la tercero o la segundo pegue met  “la sepia” en “Antuan pirulero”, Momo wat klassieke zevens en een dakje op “Can Melafots” met Isolde’s aanmoedigingen. En op de valreep nog een mooie 7c met fijne greepjes; vandaar de naam “La refineria”… ‘t was ‘s ochtends wel even slikken toen de thermometer in de schaduw -3 graden aanwees!! Ai, condi Momo zijn toch niet altijd echt comfortabel… maar je moet iets als je je vlucht ‘s middags wilt halen? Gelukkig liet de zon zich toch even op het juiste moment zien!

MoMo.

Tags: ,

About Momo